De vijf favoriete plekken van David Baldacci in New York City

Fan van de thrillers van David Baldacci én ga je naar New York? Dan mag je deze plekken niet missen!

  1. De Whispering Gallery in Grand Central Station. De bogen bevinden zich op de benedenverdieping. Als jij aan de ene kant staat en een vriend aan de andere kant kun je elkaar duidelijk horen. In het Capitool is een plek met dezelfde bijzondere eigenschappen. Die bevond zich op het bureau dat ex-president John Quincy Adams gebruikte toen hij lid was van het Huis van Afgevaardigden. Daar luisterde hij belangrijke gesprekken af.
  2. Het verlaten Smallpox Hospital op Roosevelt Island. Wie zou niet verliefd worden op de ruïne van een griezelig oud ziekenhuis. Iedereen die van mysteries houdt moet daarnaartoe. In mijn fantasyserie over Vega Jane heb ik bepaalde elementen van dit ziekenhuis gebruikt.
  3. Greenwich Village. Dat is een dorp in een grote stad. Een deel van mijn boek Daglicht speelt zich hier af.
  4. Bauman Rare Books op Madison Avenue. Deze prachtige boekwinkel is een must voor iedere boekenliefhebber. Ik heb met hun deskundige hulp een enorme collectie opgebouwd.
  5. Het verlaten metrostation City Hall. Ik ben gek op treinen en vind verlaten stations heel intrigerend. Als je dit station wilt bezoeken neem je lijn 6 naar het centrum. Stap niet uit bij het laatste station. (Misschien moet je je verstoppen.) Als de metro omkeert kun je een glimp opvangen van het indrukwekkende verlaten station in al zijn schitterende pracht. Of je kiest voor een officiële rondleiding, maar kaartjes zijn niet vaak te koop en als dat wel zo is, zijn ze snel uitverkocht.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwsberichten

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!